Libelle Zomerweek verplaatst naar najaar

Geschreven door Redactie

De Libelle Zomerweek die elk jaar op het Almeerderstrand gehouden wordt, wordt verplaatst naar het najaar. Dat meldt de organisatie. Het evenement zou eigenlijk 14 mei beginnen. 

"De veiligheid en gezondheid van de Libelle Zomerweek bezoekers, exposanten, leveranciers en artiesten staan altijd voorop. Daarom is er besloten om de Libelle Zomerweek te verplaatsen", zegt Maaike Rietbergen van de organisatie. 

Het meerdaagse evenement gaat waarschijnlijk in augustus of september plaatsvinden. Een precieze datum is nog niet bekend en het is zelfs nog onduidelijk of de verplaatste Zomerweek dit jaar wel in Almere zal plaatsvinden. "We zijn heel tevreden over die locatie", vertelt Maaike Rietbergen. "Maar er zijn nu wel veel evenementen en festivals die op zoek zijn naar een nieuwe datum en plek. Dat moet straks natuurlijk wel allemaal gaan passen. Het kan dus best zijn dat we om die reden een jaar moeten uitwijken naar een andere plek."  

Gekochte kaarten blijven geldig. Bezoekers die verhinderd zijn op de nieuwe datum krijgen hun geld terug. Over de financiële gevolgen van de verplaatsing kan de organisatie nog niks zeggen. "Maar zo'n verplaatsing kost altijd geld. Dat staat wel vast." 

Vorig jaar kwamen er op de Libelle Zomerweek ruim 80.000 bezoekers af.

Onze Ambassadeurs