MKB: maatregelen kabinet geven ondernemers lucht

Geschreven door Redactie

Het kabinet heeft een fors pakket aan maatregelen genomen dat ondernemers de komende tijd zeker lucht gaat geven. Dat zegt Hans Bakker van MKB Midden-Nederland over de tientallen miljarden die het kabinet vrijmaakt om werknemers en werkgevers te beschermen tegen de coronacrisis.  

Bedrijven die zwaar getroffen zijn door de crisis kunnen 4000 euro tegemoetzien van het kabinet. Onder meer de horeca en de reisbranche kunnen daarop aanspraak maken. Bakker verwacht dat een dergelijk bedrag op de korte termijn voor veel bedrijven genoeg is. Het kabinet heeft volgens hem aangegeven dat het bedrag mogelijk wordt aangevuld als het onvoldoende blijkt te zijn. 

MKB ziet ook heil in de nieuwe regeling voor werktijdverkorting. Zo krijgen werkgevers 90 in plaats van de gebruikelijke 70 procent van de niet-gewerkte uren vergoed. Ook de drie maanden uitstel die bedrijven krijgen om belastingen te betalen noemt Bakker effectief.  

Zelfstandige ondernemers met financiële problemen kunnen een beroep doen op een tijdelijke voorziening. In onze provincie wordt dat uitgevoerd door het Zelfstandigenloket Flevoland.