Ziekenhuis krijgt spullen en hulp van oud-medewerkers

Geschreven door Redactie

Het Flevoziekenhuis in Almere is de afgelopen dagen veel benaderd door mensen die vanwege de coronacrisis het ziekenhuis willen helpen. Ook krijgt het ziekenhuis van verschillende kanten mondkapjes en andere materialen aangeboden. 

Volgens een woordvoerder zijn sommige aanbiedingen heel concreet en direct bruikbaar. Zo heeft de Bergman Clinics 500 beschermende jassen aan het Flevoziekenhuis overgedragen. Het ziekenhuis zegt alle aangeboden beschermingsmaterialen, zoals mondkapjes, te screnen op toepasbaarheid en kwaliteit. Alleen spullen die aantoonbaar veilig zijn en aan de richtlijnen voldoen, zullen worden gebruikt. Er is volgens het Flevoziekenhuis landelijke en regionale afstemming op dit punt. Zodat het materiaal ingezet daar kan worden ingezet waar dat het hardst nodig is. 

Bij het Flevoziekenhuis hebben zich ook al verschillende oud-medewerkers gemeld. Het ziekenhuis is daar erg blij mee. In overleg met personeelszaken wordt gekeken of en waar zij kunnen worden ingezet. Mensen moeten wel aan de kwaliteitseisen voldoen. Zo moeten ze een geldige BIG registratie en opleiding hebben. Het Flevoziekenhuis zegt overigens op dit moment nog voldoende medewerkers te hebben om goede en veilige zorg te kunnen bieden. 

Het personeel van het ziekenhuis is blij met de vele steunbetuigingen. Die komt onder meer via kaarten, uitingen op sociale media. Donderdag werden bovendien tulpen en orchideeën bezorgd. Verder kreeg het ziekenhuis 200 pizza’s van Domino's geleverd.

Onze Ambassadeurs