Al 250 mogelijke coronapatiënten vervoerd

Geschreven door Redactie

Ambulances in Flevoland hebben tot nu toe ruim 250 patiënten vervoerd waarbij een verdenking van een coronabesmetting was. "Binnen de ambulancedienst zijn zeven medewerkers vermoedelijk besmet (geweest) met het virus", meldt de GGD. "Van hen zijn er inmiddels weer vier hersteld en aan het werk." 

In principe moeten ambulances na een melding binnen een kwartier ter plekke zijn. Dat lukt momenteel niet altijd door de hygiënemaatregelen, aldus de GGD. Eén en ander heeft te maken met de beschermende kleding die de medewerkers aantrekken en het ontsmetten van de ambulance na iedere rit. 

Ziekteverzuim vormt volgens de GGD tot nog toe geen problemen voor de capaciteit van de ambulancedienst. De afgelopen periode hebben ambulances uit Flevoland zelfs bijstand verleend in Brabant. Komt er opnieuw zo’n verzoek, dan zal de ambulancedienst daar 'binnen de mogelijkheden' opnieuw aan meewerken. 


Onze krant nog niet ontvangen?