Almeerder op Kreta: "Grieken zorgen goed voor elkaar"

Geschreven door Redactie

Grieken zorgen ten tijde van het coronavirus goed voor elkaar. Dat zegt Almeerder Bjern van der Steen, die op Kreta verblijft. "Als we boodschappen doen, vragen we aan buren of we nog iets mee kunnen nemen. Vrienden uit het dorp bellen me elke dag hoe het gaat. Een buurman gooide eerder deze week een waterflesje met raki omhoog van het balkon beneden." 

Griekenland heeft vanwege de coronacrisis een officiële lockdown afgekondigd. Dat wil zeggen dat iedereen binnen moet blijven, behalve voor boodschappen, werk en zorg. Ook voor lichaamsbeweging mag je naar buiten. Als Bjern erop uit wil, dan moet hij officiële papieren bij zich hebben of een SMS sturen naar een overheidsdienst en krijgt dan in het Grieks een tekstje terug met toestemming om naar buiten te gaan. "Soms duurt het een half uur voor je toestemming krijgt om naar buiten te gaan." 

Almeerder Bjern van der Steen verblijft tijdens het vakantieseizoen op Kreta. Dit jaar voor de vierde keer. Hij werkt in een vakantievilla in het dorp Mirtos en die zou 1 april weer open gaan voor dit seizoen, maar hij kan dus nu niet aan de slag en zit thuis boeken te lezen. Bjern blijft wel op Kreta; zodra de lockdown over is, wil hij ervoor zorgen dat de villa klaar is om gasten te ontvangen. 

Onze krant nog niet ontvangen?