Help Almere schoonhouden: dump uw afval niet

Geschreven door Redactie

Stadsreiniging doet er alles aan om Almere schoon te houden, maar door de enorme toename van afvaldumpingen lukt dat niet meer. Dagelijks rijden we een extra ronde om de dumpingen op te ruimen, maar dat is onvoldoende.  

Natuurlijk mag iedereen zijn of haar huis of bedrijf opruimen en/of opknappen. Dat levert ook afval op. Maar het afval dat u daarbij produceert kunt u niet gewoon op straat dumpen. Niet in de natuur, maar ook niet naast de afvalcontainers. Nergens.  

Dit afval veroorzaakt veel overlast en ongedierte. Help ons mee de stad schoon en gezond te houden. Breng daarom het afval naar één van de recyclingperrons. Ook al is het daar misschien drukker dan anders. Of maak een afspraak met de gemeente om uw grofvuil op te laten halen.  

Recyclingperrons open 

De recyclingperrons zijn open, maar vanwege de coronamaatregelen is het aantal bezoekers beperkt. Er mogen maximaal zes auto’s en twee personen per auto tegelijkertijd op de recyclingperrons. Houd u rekening met langere wachttijden. En blijf op voldoende afstand van elkaar en medewerkers. Het is voor de veiligheid en gezondheid van u en de medewerkers dat we momenteel strengere regels hebben. 

Onze krant nog niet ontvangen?