Kinderactiviteiten tijdens de voorjaarsvakantie

Wist je dat 10.000 jaar geleden hier ook al mensen leefden? En wist je dat jouw huis op de bodem van de Zuiderzee staat? Ontdek meer over de geschiedenis van onze stad in het Erfgoedhuis Almere.

Tijdens de voorjaarsvakantie organiseert het Erfgoedhuis knutselactiviteiten, films en rondleidingen op maat voor kinderen. Op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 februari kun je als een echte archeoloog scherven plakken, mammoetmaskers maken of een katapult bouwen!  

Als extra activiteit kunnen kinderen op dinsdag 18 en woensdag 19 februari in het Erfgoedhuis Almeerse iconische gebouwen nabouwen. Denk bijvoorbeeld aan het Klokhuis in Almere Poort of de Rode Donders in Almere Buiten. Als je ze goed bekijkt zie je dat hun vorm en kleur anders zijn dan anders, en daardoor vallen ze extra op. Nu krijgen de kinderen de kans om ze na te bouwen. Diezelfde middagen kunnen zij ook een andere uitdaging aangaan: blind bouwen! KAF stelt LEGO® beschikbaar tijdens de voorjaarsvakantie. De medewerkers van Erfgoedhuis Almere begeleiden de workshops en leggen alles uit over de bijzondere gebouwen in onze stad. Voor deze activiteit geldt een maximum van 30 kinderen. Zodra er een stoeltje vrij komt, kun je aansluiten. Van 6-12 jaar. Onder de 6 onder begeleiding van een ouder.  

Toegang en activiteiten zijn gratis. Kom je ook?

Locatie: Erfgoedhuis Almere, Baltimoreplein 112, Almere Buiten 

Datum: 18 t/m 20 februari 2020 

Openingstijden: van 13:00 tot 16:00 uur