Aantal Flevolanders dat positief getest is op corona stijgt naar 92

Geschreven door Redactie

Flevoland telt inmiddels 92 inwoners waarbij het coronavirus met een test is vastgesteld. Dat zijn er 10 meer dan de 82 van woensdag. De meeste besmette mensen komen uit Almere (32), gevolgd door Lelystad (27), Dronten (11), Urk en Noordoostpolder (8) en Zeewolde (6). In Noordoostpolder kwamen er relatief gezien de meeste patiënten bij in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de dagelijkse update van het RIVM.

Het RIVM blijft erop wijzen dat het werkelijke aantal besmettingen hoger ligt omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt. Het gaat alleen nog om patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Volgens de GGD is er in alle gevallen sprake van informatie over het topje van de ijsberg, omdat de GGD ervan uitgaat dat lang niet alle mensen met corona-achtige klachten in beeld zijn bij de gezondheidsorganisatie.

Voor zover bekend zijn drie patiënten uit Flevoland omgekomen als gevolg van het coronavirus; een 79-jarige man uit Creil overleed dinsdag, een man van 76 uit Dronten en 57-jarige vrouw uit Lelystad afgelopen weekend. Het aantal mensen dat landelijk is overleden aan de ziekte, is met 78 opgelopen tot 434.