Jaaaa... jonge geitjes, maar we kunnen er niet heen!

Geschreven door Redactie

Rare tijden, dat zijn het, ook voor de kinderboerderijen van Stad & Natuur in Almere. Van de ene op de andere dag mocht er geen publiek meer komen en dat betekent voor het personeel en de vrijwilligers dat het stil en ongezellig is.

"Onze geiten en een paar schapen hebben lammetjes gekregen", vertelt Margrietha Rengers van Stad & Natuur. "We hebben zelfs een geitenvierling gekregen en dat is vrij bijzonder. Normaal zou het hier nu heel druk zijn. Omdat het hek voor onze bezoekers vanwege het coronavirus dicht blijft, maken we nu heel veel foto's en filmpjes die we delen op onze Facebookpagina."

Teleurstelling

Het publiek laat massaal weten dat ze de kinderboerderij missen en waardeert de filmpjes die geplaatst worden door het team. Toch is er ook teleurstelling vanwege het vervallen van allerlei activiteiten.

"We hebben als Stad & Natuur meerdere kinderboerderijen en we hebben een schaapskooi. We zouden vorige week ons lentefeest hebben gehad, waarin we de lammetjes voor het eerst naar buiten zouden doen en we zouden binnenkort onze schaapscheerfeesten hebben. Ook schoolklassen zouden ons komen bezoeken in de lente. Het gaat allemaal niet door."

Griezelbeestjessafari

Daarom gaat het team de komende tijd meer foto's en filmpjes op Facebook zetten en er wordt nagedacht om online iets te gaan doen: "Ons plan was om binnenkort aan scholen een griezelbeestjessafari aan te bieden. Nu gaat een medewerker dit proberen om vanuit zijn eigen achtertuin te doen."


Onze Ambassadeurs