Corona-testlocatie voor zorgpersoneel ingericht

Geschreven door Redactie

De GGD is in Lelystad bezig om een locatie voor coronatests in te richten. Dat gebeurt in een leegstaande loods aan de Schroefstraat.

Sinds vandaag kan zorgpersoneel dat in direct contact staat met hun patiënten en cliënten getest worden op Covid-19. De GGD benadrukt dat de tests alleen op afspraak in samenspraak met de zorginstelling worden afgenomen.

Wie komt er in aanmerking?

Het gaat hierbij om medewerkers met recent ontstane klachten passend bij Covid-19 (neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid, keelpijn). De categorie omvat alleen medewerkers werkzaam in de huisartsenzorg, verloskunde, verpleeg- verzorgingshuizen, thuiszorg, gehandicaptenzorg, jeugdzorg, ggz en ambulancepersoneel.

Alleen toegankelijk met een afspraak

Aanmelding voor deze specifieke, op de beroepsgroep gerichte corona-test, gebeurt uitsluitend op afspraak via de leidinggevenden van de zorginstellingen. Bij de ingang van de locatie wordt hierop gecontroleerd. De uitslag van de test duurt maximaal twee dagen. Zodra de uitslag bekend is, wordt de geteste zorgmedewerker geïnformeerd over de uitslag.

Waarom wordt er getest?

Zorgpersoneel met direct cliënt- en patiënt contact loopt potentieel risico op besmetting met corona en kan dus de ziekte Covid-19 oplopen. De rijksoverheid vindt het van groot belang dat de continuïteit van zorg voor kwetsbare personen niet in gevaar komt. Dat is de reden waarom het nieuwe testbeleid is uitgebreid naar zorgpersoneel.



Onze Ambassadeurs