'Gebruik Veluwedreef tijdens coronatijd niet als snelweg'

Geschreven door Redactie

Gebruik de Veluwedreef in Almere Stad in deze coronatijd niet als snelweg. Die oproep doet de politie op Facebook. Op de dreef geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur, maar bij controles werden maandag snelheden van ruim boven de 100 kilometer gemeten. 

De politie schreef tien bekeuringen uit en van vijf bestuurders werd ook het rijbewijs ingevorderd. Ook een 17-jarige beginnende bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Omdat hij niet onder toezicht reed, kreeg hij ook daarvoor een proces verbaal.  

Ook op de Hogering werd de snelheid gemeten. Daar raakte een bestuurder zijn rijbewijs kwijt omdat hij 182 kilometer per uur reed, waar 80 is toegestaan.  

Motor in beslag genomen 

Verder heeft de politie dinsdagavond een motor in beslag genomen en het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Dat gebeurde bij Almere Poort, na een achtervolging over de A6 met snelheden boven de 200 kilometer per uur. Vanwege het mooie weer is de politie extra alert op motorrijders. 

De politie benadrukt dat het rustiger op straat is, maar dat iedereen zich desondanks nog steeds aan de snelheid moet houden.

Onze krant nog niet ontvangen?