Ziekenhuispersoneel gaat opnieuw actievoeren

Geschreven door Redactie

Medewerkers in ziekenhuizen gaan opnieuw actievoeren om de eisen voor een betere cao kracht bij te zetten. Verspreid over het hele land zullen in zeventien ziekenhuizen de komende vier weken per ziekenhuis een etmaal lang alleen spoedeisende zorg verleend worden, meldt vakbond FNV.  

In juni liepen de cao-onderhandelingen voor de ziekenhuizen stuk. De bonden eisen voor de 200.000 ziekenhuismedewerkers een loonsverhoging van 5 procent en dat ze als ze op korte termijn worden opgeroepen om naar hun werk te komen, ze toeslag krijgen. Ook vinden de bonden dat er nieuwe afspraken moeten komen over arbeids- en rusttijden.

FNV heeft een enquête gehouden onder 1150 ziekenhuismedewerkers, waaruit geconcludeerd is dat ruim 80 procent vindt dat ze te weinig betaald krijgen. Ruim driekwart van de medewerkers overweegt weleens om ander werk te zoeken, vanwege de werkdruk of omdat de balans tussen werk en privé niet goed is. Ruim 80 procent is het ermee eens dat er te weinig mensen zijn om het werk te doen.