Oud-Almeerder in Krakau: 'Over het algemeen is corona onder controle'

Geschreven door Redactie

"In Polen komen hier en daar nog wat corona-brandhaarden voor, maar over het algemeen heeft men de zaken hier aardig onder controle". Dat zegt oud-Almeerder Mark Mulder die woont in de Poolse stad Krakau. Als de corona-maatregelen toch weer zouden worden aangescherpt verwacht hij geen algehele lock-down, maar lokale maatregelen. 


In Krakau is het virus over het algemeen onder controle. Inwoners gaan wel soepeler om met de maatregelen "De mondkapjes in de winkels zie je nog wel, maar bij voorbeeld op straat helemaal niet meer." 


Vorige maand zag de situatie er nog een stuk grimmiger uit. Toen vertelde Mulder teleurgesteld, dat hij niet bij de bevalling van zijn vrouw mocht zijn. Uiteindelijk heeft hij toch nog wat kunnen regelen door een privé-kamer te huren. Zo kon hij direct na de geboorte zijn dochter in de armen sluiten. Het kindje heet Laura en is volgens de vader kerngezond.