Raadsleden geven 2000 appeltaartpunten aan verpleeg- en verzorgingshuizen

Geschreven door Redactie

Almeerse raadsleden en fractieassistenten gaan drie dagen lang ruim 2000 appeltaartpunten uitdelen aan medewerkers en bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen in de stad. Dat doen ze om hen een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis. De politici beginnen maandag bij de Kiekendief, Flevoburen, Polderburen en Castrovalva.

Het initiatief komt van raadsleden Martine van Bemmel van D66 en Annette Raijer van de PVV. Hun collega's in de gemeenteraad hebben het idee allemaal omarmd en doen mee. De kosten worden door de voltallige raad gedeeld, zegt Martine van Bemmel.

De taarten worden gebakken door Zorgbakkerij Almere. Daar werken mensen met een beperking. Janneke Heijstek van de zorgbakkerij is erg blij met het initiatief. Zo'n grote opdracht heeft ze nog nooit eerder gekregen. Vorige week zijn ze begonnen met de voorbereidingen. Meer dan 150 taarten moeten gebakken worden. "Wij beginnen 's ochtends om negen uur. Stiekem gaan de bakker en de begeleider nog even wat langer door. En we hebben ook hulp van een paar vrijwilligers. Rond negen uur 's avonds komen de laatste taarten uit de oven".

De raadsleden hebben bewust gekozen voor Zorgbakkerij Almere. Martine van Bemmel: "Er zijn natuurlijk heel veel ondernemers die het tijdens deze crisis heel erg moeilijk hebben omdat de omzet wegvalt. Dat is helaas ook zo bij de zorgbakker. Dit is natuurlijk een heel mooi initiatief waarmee mensen met een beperking aan het werk geholpen worden. Dus daarom dachten we: dit is een goed doel, laten we dit steunen".

Onze Ambassadeurs