AAP ZOEKT VRIENDEN
Op maandag 11 mei lanceert Stichting AAP een nieuwe campagne om vrienden te vinden voor een drietal dieren die extra zorg en liefde nodig hebben. Diverse BN'ers helpen mee door foto's op social media te plaatsen waarop ze met een 'ik zoek vrienden'-shirt te zien zijn. De eenzame berberaap Lulú, de kwetsbare resusaap Christos en de blinde chimpansee Wilma zijn uitgekozen uit de honderden dieren die AAP opvangt als de gezichten van de nieuwe campagne. De komende weken hoopt het opvangcentrum voor exotische dieren zoveel mogelijk nieuwe vrienden aan te trekken die willen meehelpen om de benodigde zorg te bieden aan de dieren.
De campagne is afgelopen week al aangekondigd door een aantal bn’ers en influencers die belangeloos meehelpen. Van posts van comédienne Tineke Schouten en actrice Monic Hendrickx tot Instastories van Walt Klink, Melody Klaver en Boy Roeles. De komende weken verwacht AAP dat meer bekende dierenvrienden, waaronder cabaretier Martijn Koning, actrice Miryanna van Reeden en Q-music DJ Erik van Roekel, zich in een ‘ik zoek vrienden’-shirt zullen steken om vrienden voor de drie dieren te vinden.
In een spot op landelijke radio en TV worden de verhalen van Lulú, Christos en Wilma verteld door AAP-directeur David van Gennep. Zo zat Lulú jarenlang opgesloten in een vogelkooi, werden de hoektanden van Christos door de eigenaar verwijderd en is Wilma na een circusverleden angstig en blind. De campagnevideo is hier te zien.
Als de campagne succesvol is hoopt AAP het concept jaarlijks te herhalen om steeds andere dieren die extra zorg en liefde nodig hebben uit te lichten. Wie online vrienden wordt, krijgt toegang tot diverse extra’s en kan een tas bestellen met het originele AAP vriendenshirt. De campagne loopt nog de hele maand mei.
Over Stichting AAP
Stichting AAP vangt sinds 1972 apen en andere uitheemse zoogdieren in nood op. Dat doen we in ons opvangcentrum in Almere en in AAP Primadomus, de Spaanse vestiging waar we ook grote katachtigen als leeuwen en tijgers kunnen opvangen. We redden deze dieren vaak uit ellendige situaties: ze moesten jarenlang optreden in circussen, zijn slecht behandeld bij mensen thuis of werden illegaal verhandeld.
AAP geeft de dieren professionele zorg en zoekt, als ze opgeknapt en weer ‘dier’ zijn, een veilig onderkomen in een reservaat of dierentuin. Om te voorkomen dat het aantal dieren in nood blijft groeien pleit AAP daarnaast in heel Europa voor betere wet- en regelgeving. Zo proberen we een Europees verbod op wilde dieren in het circus te realiseren en werken we aan een spoedige invoering van een positieflijst voor exotische huisdieren