Kinderen helpen met vormgeven nieuwe speelplaats Muzenpark

Geschreven door Redactie

Kinderen krijgen een belangrijke stem in het ontwerpen van een nieuwe speelplek in het Almeerse Muzenpark. Maandag werd een informatieavond gehouden in buurtcentrum De Bazuin. Het speelgedeelte van het grootste park van Muziekwijk is aan vervanging toe.  

Kinderen mochten op een groot bord stickers plakken op dingen die zij belangrijk vinden. Vooral de mogelijkheid om te klimmen was populair maar ook schommelen was in trek.  

Voor de bouw van de nieuwe speelplekken wil de gemeente vooral circulaire en natuurlijke materialen gebruiken. In plaats van bankjes worden dus bijvoorbeeld zwerfkeien neergelegd, laat de ontwerpster van het project weten. 

Steeds minder buitenspelers 

Het opknappen van de speeltoestellen in het Muzenpark is onderdeel van een groter plan in Almere. Idee is om vooral grote speelplekken te bouwen, verspreid over de stad. De kleine speelplekken moeten voor een deel verdwijnen. Verlaten wipkippen op afgelegen pleintjes worden zo verleden tijd. 

Volgens de gemeente spelen kinderen namelijk minder buiten. Om te stimuleren dat ze buiten komen, worden de grotere speelplekken aangelegd. De hoop is ook dat er meer sociale contacten ontstaan.