Zwemlessen corona-proof van start

Geschreven door Redactie

De zwemlessen voor kinderen zijn deze week weer begonnen bij Van Rheenen Sport in Almere. Natuurlijk vanwege de coronacrisis in aangepast vorm. Zo mogen ouders niet toekijken tijdens de lessen, zij moeten buiten het gebouw blijven wachten. 

Per kind mag één ouder mee naar binnen om te helpen met omkleden. Daarna moet de vader of moeder het gebouw weer verlaten. Na de les mag de volwassene vervolgens weer naar binnen om te helpen met aankleden.  

Looproutes 

Er is vanaf de ingang een looproute gemaakt die de kinderen en ouders moeten volgen naar de kleedkamers. Jolanda Reijns van Van Rheenen Sport: "We hebben onze lessen moeten aanpassen. Er kunnen maximaal tien kinderen met hun ouders in een kleedkamer. En er zijn stippen op de grond zo dat elke ouder en kind hun eigen plek hebben binnen de anderhalve meter." 

Kleinere groepen 

In het zwembad zijn ook kleinere groepjes kinderen en de lessen zijn ingekort. De zweminstructeurs hebben het hoe dan ook naar hun zin. "We zijn blij dat we jullie weer zien na zo’n lange tijd", zegt één van de instructeurs tegen een groepje kinderen vlak voor de zwemles. 

Tijd om te spelen is er niet bij. Maar dat vindt een klein meisje helemaal geen probleem, want zwemmen is op zich al een feest. "Ik heb leren rugcrawlen. Dan moet je wiebelen met je benen." 

Kijken bij de zwemles is er niet meer bij voor de ouders. Maar buiten wachten is niet voor iedereen een probleem. "Ik heb nu even tijd om rustig te lezen", verzucht een mevrouw die in haar auto is gaan zitten. "Mijn zoon vindt het vreselijk", zegt een andere mevrouw. "Maar er is veel water in Almere dus moet hij toch wel zijn zwemdiploma halen."

Onze Ambassadeurs