Opening belevingscentrum in Upcyclecentrum Almere

Geschreven door Redactie

Woensdag 16 januari vindt – tijdens de Week van de Circulaire Economie - de officiële opening plaats van het nieuwe belevingscentrum in het Upcyclecentrum in Almere Haven. Wethouder Duurzaamheid Jan Hoek is hierbij aanwezig. 


Wat is upcycling en hoe breng je het in de praktijk? Het belevingscentrum laat het zien. Het hout van de vloer, de flessen aan het plafond, het leer van de krukjes, de lampen en de bakstenen, het is allemaal door Almeerders ingeleverd ‘afval’. Materiaal dat door Tribe, Groen en Meer en ProAlmere is gebruikt voor de inrichting van het belevingscentrum. Samen met Stad & Natuur organiseert de gemeente in het belevingscentrum activiteiten om jongeren, inwoners en ondernemers te informeren en te inspireren. 
 
datum: woensdag 16 januari 2019 
tijd: 15:30 uur – 19:00 uur 
locatie: Upcyclecentrum Almere, De Steiger 113, Almere Haven 
programma
15:30 uur - Inloop 
16:00 uur - Opening 
                 ‘Changemaker Challenge Junior 2018’ met Aimee, Demi, Ilse & Milan van Talentlab Almere 
16:10 uur - Sprekers: wethouder Duurzaamheid Jan Hoek en afdelingsmanager Stadsreiniging Rob Ravensbergen 
16.45 uur - Intermezzo Daniël van der Zee (liedjes op maat) uit Almere 
17.00 uur - Start rondleidingen: 
                  17.00 uur groep Ruig & Geroest 
                  17.30 uur groep Seefd 
                  18.00 uur groep Ruik 
18.00 uur - Intermezzo Daniël van der Zee (liedjes op maat) uit Almere 
19.00 uur - Afsluiting 
 
Doorlopende markt tijdens bijeenkomst met informatiestands: 
- Ondernemers Upcyclecentrum 
- Ondernemers Makers van Almere 
- Stad & Natuur en IKcircuLEER 
- Groen & Meer en ProAlmere 

Upcyclecentrum 

Het Upcyclecentrum in Almere Haven werd in december 2017 in gebruik genomen en is een volgende stap richting de ambitie van de gemeente Almere om een energieneutrale en afvalloze stad te worden. Niet door erover praten, maar door het te doen. Op het overdekte recyclingperron zamelen we afval in en drie in het Upcyclecentrum gevestigde ondernemers maken van oude materialen weer iets nieuws. Van expansievat naar lampenkamp, van versleten spijkerbroek naar unieke jeans en van sinaasappelschillen tot parfum. 
 

Onze krant nog niet ontvangen?