Almeerder in Polen: kappers vandaag weer open

Geschreven door Redactie

"De kappers zijn vanaf vandaag weer open. Je ziet het, het is nodig." Dat vertelt oud-Almeerder Mark Mulder tijdens een videogesprek vanuit Krakau in Polen. Daar woont hij sinds zes jaar met zijn vrouw en dochtertje.

"Er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Er mag maar één klant tegelijk de kapperszaak in en de volgende mag er pas in als de klant ervoor weg is en de boel is gedesinfecteerd. De vraag is of dat voor zaken wel rendabel is", aldus Mulder.

Weer open

Over de versoepeling van de corona-maatregelen vertelt hij verder: "Ook bars en restaurants zijn vanaf vandaag weer open. En bepaalde winkels, met een bepaald aantal vierkante meters per klant. Mondkapjes zijn hier verplicht als je naar buiten gaat. En bij de supermarkt ook handschoentjes."

"De kerken zijn beperkt open, afhankelijk van hoe groot de oppervlakte is. Ze mogen maximaal dertig mensen toelaten. Met Pasen werd de mis in het Vaticaan door Polen op de televisie bekeken."

IT

Mulder werkt als consultant in de IT. "Normaal ben je bij de klant over de vloer. Nu moet je dat even anders organiseren. De technische middelen zijn er. Af en toe doen we dat via video-conferencing. Dat duurt de hele dag. Je moet dan wel tussendoor meer pauzes nemen, anders val je in slaap."

"We werken in Polen sinds half maart thuis. Dat is relatief goed te doen qua werkzaamheden. In andere beroepen is het over en uit. Wij kunnen in elk geval nog wat doen."

Onze Ambassadeurs