Provincie Flevoland helpt Flevoland verduurzamen

Geschreven door Redactie

Het Ontzorgingsprogramma verduurzamen maatschappelijk vastgoed is een nieuwe aanpak van de provincie Flevoland.


Het programma levert ondersteuning en begeleiding op maat aan eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed in Flevoland. Voorbeelden zijn kleine gemeenten (Urk en Zeewolde), schoolbesturen, eigenaren van buurthuizen en kleine zorg- en cultuurorganisaties. Bij deze doelgroepen ontbreekt vaak de kennis en capaciteit die nodig is om te verduurzamen. Het ontzorgen bestaat met name uit het in kaart brengen van mogelijke verduurzamingsmaatregelen en financieringsmogelijkheden. Maar ook het opstellen van een plan van aanpak of routekaart en het vinden van een geschikte uitvoerende partij. Gedeputeerde Cora Smelik vertelt u waarom we nu in actie moeten komen om CO2-uitstoot te verminderen.Onze Ambassadeurs