Almeerse rappers Ali B en Boef worden verhoord over 'wangedrag'

Geschreven door Redactie

De Almeerse rappers Ali B en Boef worden binnenkort verhoord in de rechtbank in Lelystad. Onder ede moeten ze vragen beantwoorden van de Stichting Music#MeToo. Volgens de stichting hebben zij zich samen met Ronnie Flex misdragen. Zo zouden ze bijvoorbeeld vrouwonvriendelijke teksten hebben geschreven. 

Ook de bestuurders van Ali's platenlabel SPEC zijn opgeroepen voor een verhoor. Dat bevestigen de betrokken partijen tegenover De Telegraaf. 

Music#MeToo wil ervoor zorgen dat vrouwonvriendelijk gedrag verdwijnt in de rapscene. Ook willen ze bijvoorbeeld antisemitisme, discriminatie en beledigingen aanvechten in de muziekindustrie. Begin juni staan de verhoren gepland in de Lelystadse rechtbank. Die zijn openbaar en dus bij te wonen voor publiek. 

Music#MeToo 

De stichting is vorig jaar opgericht. Doel is om ervoor te zorgen dat rappers en hun platenlabels gaan zorgen dat er minder 'wangedrag' is. Music#MeToo vindt dat bepaald gedrag van de artiesten buiten de ethische gedragsregels van hun labels valt.  

Van Boef en Ronnie Flex wil de stichting weten of ze zijn gewezen op deze regels. Ook wil de stichting de rappers vragen of ze zich bewust zijn van de impact van hun uitspraken.

Onze Ambassadeurs