Internationale Dag van de Nacho

Geschreven door Redactie

Het is vandaag 21 oktober en Internationale Dag van de Nacho.

Nacho’s bestaat uit totillachips, bedekt met jalapeño en daar overeen kaas. Som wordt ook vlees bij geserveerd, meestal gehakt. Het gerecht wordt verwarmd in de oven. Je kan het serveren als voorgerecht, maar je kan ook een goed gevulde schaal met nacho’s maken als hoofdgerecht.

Begin van de jaren 90 is de Internationale Dag van de Nacho ontstaan. Deze dag is ontstaan om de uitvinding te eren. Want iedereen houdt toch van Nacho’s? Ben je er dus nog niet helemaal uit wat je vanavond gaat eten? Vandaag is dé dag om Nacho’s op het menu te zetten. Neem bijvoorbeeld dit heerlijke recept:

Nacho’s met gehakt

Recept voor 2 personen

Benodigdheden:

 • 200 gram rundergehakt;
 • 1 ui;
 • 1 teen knoflook;
 • Geraspte kaas;
 • 1 theelepel paprikapoeder;
 • ¼ theelepel chilipoeder;
 • Halve theelepel uitenpoeder;
 • Halve theelepel komijnpoeder;
 • Snufje zout en peper;
 • 3 á 4 tomaten;
 • Halve zak tortillachips;
 • 1 á 2 paprika’s;
 • 1 bosui;

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook de bosui in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten het gehakt en de kruiden toe en bak de gehakt rul. Snijd ondertussen de tomaten en paprika(‘s) in stukjes. Als het gehakt gaar is, voeg je de stukjes paprika en tomaten toe en bak je dit ongeveer 5 minuten mee. Zet vervolgens het vuur uit.

Vul de bodem van een ovenschaal met tortillachips. Schep hier ongeveer 1/3 van het gehaktmengsel op. Verdeel hier wat bosui en geraspte kaas overheen.

Vervolgens weer een laagje tortillachips, gehaktmengsel, bosui en geraspte kaas. Eindig dit gerecht met een laatste laagje tortillachips, gehaktmengsel en lekker wat geraspte kaas. Zet de nachos met gehakt ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven. Lekker met wat fijngesneden bosui er overheen.

Eetsmakelijk!