Horecaondernemers draaien muziek: "We willen niet worden vergeten"

Geschreven door Redactie

Uit verschillende Almeerse cafés en restaurants klonk zaterdagavond harde muziek. Op die manier protesteerden de ondernemers tegen de aanhoudende sluiting van de horeca.

"We willen niet vergeten worden", verklaart Nickolai van Eijsden van Rosita’s in Almere. De actie volgde op een initiatief van een horecaondernemer in Nijkerk, dat landelijk navolging kreeg.

De horeca is sinds halverwege oktober gesloten en "dat is ontzettend zwaar”, bekent Amel Brandenburg van Café ‘t Boemeltje op het Stationsplein. Het is vrijwel uitgestorven op het plein, maar toch klinkt er vrolijke muziek uit de speakers van haar café. Zelfs de terrasverwarming gaat even aan. "Dit is het enige wat we kunnen. Muziek draaien en laten weten dat we er nog zijn. Maar we willen zo graag weer open”.

Café 't Boemeltje bij station Almere Centrum is één van de drie Almeerse cafés die zaterdagavond meedoet aan de actie. Ook Café 't Lieverdje in Almere Haven en Mexicaans restaurant Rosita's in Stad participeren. "Het is zwaar voor ons allemaal", zegt eigenaar Nickolai van Eijsden van Rosita's. Hij nam het restaurant begin vorig jaar over van zijn ouders. "Toen hadden we nog geen idee van wat er komen ging".

Uit de speakers op het terras van zijn restaurant klinkt Mexicaanse muziek. Nadat de coronacrisis uitbrak schoten zijn ouders en zus te hulp. Sindsdien runnen zij de zaak met elkaar en met de hulp van vrienden, die helpen met bezorgen. "Het komt misschien allemaal niet uit, maar met het bezorgen en met deze actie laten we zien dat we er nog zijn".

De horecaondernemers geven aan met de actie geen corona-regels te overtreden. "Handhaving moet gewoon langs kunnen lopen hoor", zegt Brandenburg. De zaken bleven ook vanavond alleen open voor afhaalmaaltijden en bezorging.


Onze Ambassadeurs