Almeerse in Finland: "Dieren in Sea Life Centre vrij depressief zonder bezoekers"

Geschreven door Redactie

Een aantal dieren in het Sea Life Centre in Helsinki, Finland, was vrij depressief door het gebrek aan bezoekers. Dat vertelt de Almeerse Michelle Hoeneveld. Zij is general manager bij het aquarium.

Het Sea Life Centre was sinds 16 maart gesloten voor publiek door de corona-maatregelen. De onderwaterattractie kon afgelopen maandag de deuren weer openen door een versoepeling van de maatregelen.

Hoeneveld: "Een aantal dieren was sip en verdrietig. Zij veranderden van kleur en werden grauw. Zij zijn gewend aan bezoekers. Vooral onze grote zeebaars had er last van. Het was een uitdaging een oplossing te vinden. We hebben een grote PC met filmpjes voor zijn aquarium gezet. Ook mochten de dierenverzorgers hun hond meenemen. Daar reageerde hij vrij goed op. Hij kreeg weer meer kleur."

Niet zo streng

Over de corona-maatregelen in Finland zegt Hoeneveld: "De mensen hier zijn er best oké mee. Er was hier ook niet zo'n enorme piek aan corona-gevallen als in andere landen. De bevolkingsdichtheid is hier ook een stuk kleiner. Zelfs in de grote stad is het rustig."

De restricties in Finland zijn volgens Hoeneveld niet zo streng. "De kappers en de nagelsalons waren gewoon open. De shoppingmalls ook. Alleen de restaurants zijn even dicht geweest. De overheid zegt op te passen en roept op thuis te blijven als je thuis kunt blijven."

Onze Ambassadeurs