Chocolade-ijs dag

Geschreven door Redactie

Het is vandaag Chocolade-ijs dag

Met dit recept kun je thuis ook heerlijk chocolade-ijs maken.

Hoe maak je chocolade-ijs zonder ijsmachine? Boodschappenlijstje:

  • 500 ml slagroom
  • 200 gr chocolade puur
  • 25 gr cacaopoeder, gezeefd
  • 300 ml gecondenseerde melk
  • 1 tl grof zeezout

Je hebt alles in huis en hoe dan verder?

  1. Doe de slagroom in een pan en laat dit net tegen de kook komen, hak ondertussen de reep chocolade fijn.
  2. Zet het vuur uit en doe de gehakte chocolade bij de hete room.
  3. Laat even staan en roer dan met een spatel de chocolade door de room totdat de chocolade helemaal gesmolten is.
  4. Voeg nu de cacaopoeder en zout toe en meng dit met een garde door het mengsel.
  5. Laat het afkoelen, giet het dan in een kom en zet afgedekt in de koelkast.
  6. Giet het blikje gecondenseerde melk erbij als het chocolademengsel koud is.
  7. Klop met een mixer het mengsel net niet helemaal stijf.
  8. Zet het in een afsluitbaar diepvriesbakje en zet dit in de vriezer
  9. Laat het ongeveer 6 uur opstijven in de vriezer.
  10. Haal het ijs 10 minuten voor het serveren uit de vriezer en lepel het ijs uit het bakje.
  11. Bestrooi het ijs eventueel met geschaafde chocoladekrullen of chocolade druppels


Onze Ambassadeurs