Chocolade-ijs dag
Het is vandaag Chocolade-ijs dag
Met dit recept kun je thuis ook heerlijk chocolade-ijs maken.
Hoe maak je chocolade-ijs zonder ijsmachine? Boodschappenlijstje:
- 500 ml slagroom
- 200 gr chocolade puur
- 25 gr cacaopoeder, gezeefd
- 300 ml gecondenseerde melk
- 1 tl grof zeezout
Je hebt alles in huis en hoe dan verder?
- Doe de slagroom in een pan en laat dit net tegen de kook komen, hak ondertussen de reep chocolade fijn.
- Zet het vuur uit en doe de gehakte chocolade bij de hete room.
- Laat even staan en roer dan met een spatel de chocolade door de room totdat de chocolade helemaal gesmolten is.
- Voeg nu de cacaopoeder en zout toe en meng dit met een garde door het mengsel.
- Laat het afkoelen, giet het dan in een kom en zet afgedekt in de koelkast.
- Giet het blikje gecondenseerde melk erbij als het chocolademengsel koud is.
- Klop met een mixer het mengsel net niet helemaal stijf.
- Zet het in een afsluitbaar diepvriesbakje en zet dit in de vriezer
- Laat het ongeveer 6 uur opstijven in de vriezer.
- Haal het ijs 10 minuten voor het serveren uit de vriezer en lepel het ijs uit het bakje.
- Bestrooi het ijs eventueel met geschaafde chocoladekrullen of chocolade druppels