Abonnees tevreden over SMS waarschuwingsdienst provincie Flevoland

Geschreven door Redactie

95 procent van de abonnees op de sms-waarschuwingsdienst van de provincie Flevoland is tevreden
over de informatie die zij per sms ontvangt over stremmingen op wegen en vaarwegen. Dit blijkt uit een onderzoek dat de afdeling Infrastructuur van de provincie Flevoland in mei van dit jaar heeft gehouden.  Van de 1130 abonnees hebben 386 mensen meegedaan. Naast positieve reacties hebben de deelnemers  ook verbeterpunten aangedragen.  

1130 abonnees

Anderhalf jaar na de introductie van de sms-waarschuwingsdienst was er behoefte om de service te evalueren
en onderzoek te doen naar verbeterpunten. De vragenlijst is uitgezet onder de 1130 abonnees. 386 mensen hebben  gereageerd op het verzoek om 4 korte vragen te beantwoorden. Uit de resultaten komt naar voren dat veel abonnees  via de website Flevowegen.nl kennis maakten met de sms-dienst. Opvallend is dat de sms-dienst ook gewaardeerd  wordt door mensen buiten de provincie. Iets minder dan de helft van de abonnees is woonachtig buiten Flevoland.  Uit de reacties blijkt dat ook bedrijven gebruik maken van de sms dienst. 

Verbeterpunten

De deelnemers aan het onderzoek hebben belangrijke feedback gegeven om de service verder te ontwikkelen.
Zo is er bijvoorbeeld behoefte om tussentijds updates te ontvangen bij langdurige calamiteiten. Ook zou men  graag een kaartje ontvangen met de locatie van de hinder en suggesties voor omleidingsroutes. Verder zouden de deelnemers graag de mogelijkheid zien om de voorkeuren voor de berichtgeving gemakkelijker aan te passen om bijvoorbeeld informatie van andere wegen te ontvangen. Daarnaast is niet altijd duidelijk hoe  men zich weer kan afmelden voor de dienst. Ook technisch zijn er verbeterpunten. Sms-berichten lijken soms pas later bezorgd te worden of deelnemers krijgen  hetzelfde bericht vaker. Verder zijn er meldingen dat mensen geen berichten ontvangen, al kan dat ook te maken  hebben dat op hun routes geen calamiteiten hebben plaatsgevonden. De provincie bedankt alle deelnemers aan het onderzoek voor hun deelname en gaat bekijken welke verbeterpunten  uitgevoerd kunnen worden. De punten over de inhoudelijke berichtgeving kunnen sneller doorgevoerd worden dan  verbeteringen van meer technische aard zoals het aanpassen van de persoonlijke voorkeuren voor berichtgeving. 

Aanmelden of afmelden

Nieuwsgierig naar de gratis sms-waarschuwingsdienst? Kijk voor meer informatie op https://sms.flevowegen.nl/.
Afmelden voor de dienst kan ook via de website. Het wijzigen van voorkeuren kan op dit moment alleen door eerst  af te melden en vervolgens opnieuw aan te melden en dan de nieuwe voorkeuren aan te geven. 


Onze Ambassadeurs

Ons Almeerders bekeken ook: