Mondkapjes op het ROC - 'Irritant, maar je wil toch gezond blijven'

Geschreven door Redactie

Mondkapjes zijn eigenlijk alleen in het openbaar vervoer en in een paar drukke straten in grote steden. Maar ook op andere plekken zie je ze inmiddels steeds vaker opduiken. Bijvoorbeeld op de ROC scholen. 

De leerlingen hebben het 'dringende advies' gekregen om een mondkapje te dragen.

Dat geldt dan voor de gangen en gezamenlijke ruimtes van het schoolgebouw. In de klaslokalen mogen ze af. Dit omdat daar 1,5 meter afstand tot elkaar gehouden kan worden.


Op het ROC zijn de mondkapjes deze week al volop te zien, ook al beginnen de lessen pas maandag. Het zijn verschillende introductie-activiteiten die leerlingen deze week al naar school brengen. 


"Het is wel irritant, maar wat wil je?" zegt een leerling over de mondkapjes. "Je wil toch gezond blijven." Ze begrijpt de beslissing wel. Iedereen komt terug van vakantie en ineens weer allemaal bij elkaar. "Dan is het wel terecht dat er meer voorzorgsmaatregelen worden genomen." 


De mondkapjes zijn volgens dus (nog) geen verplichting. De ROC-directeur is tevreden dat de leerlingen verstandig zijn en meewerken aan de voorzorgsmaatregel. "Je zal de school moeten sluiten als hier een besmettingshaard is", zegt hij. "Dat moet je echt niet willen."