Almeerder in Japan: "Tweede coronagolf lijkt eraan te komen"

Geschreven door Redactie

"Het lijkt erop dat we hier een tweede coronagolf ingaan." Dat zegt Almeerder Boudewijn Verleg vanuit Japan. Hij studeert sinds acht maanden Japans in de stad Sendai in Japan.

Verleg: "In de stad waar ik woon gaat het heel goed qua corona. We hebben al zo'n anderhalf tot twee maanden geen nieuwe gevallen gehad. Maar in andere steden zijn de besmettingen net weer aan het opkomen. In Tokio zijn de afgelopen twee dagen elke dag meer dan veertig nieuwe gevallen geregistreerd."

Coronamaatregelen weer terug

Verleg vertelt dat een maand geleden de maatregelen helemaal waren opgeheven en de noodtoestand was ingetrokken. "Dat hield de afgelopen maand stand tot er een paar dagen geleden nieuwe gevallen opdoken. De overheid zal wel vragen om niet naar buiten te gaan en of bedrijven weer willen sluiten", denkt Verleg.

Na de studie

Het Japanse studieavontuur duurt nog tot augustus. "Het is te hopen dat ik dan naar huis kan, maar dat staat op losse schroeven. Niemand weet of er in augustus vluchten gaan", zegt Verleg. Zijn plan is om in Nederland zijn scriptie in te leveren en dan zo snel mogelijk terug te keren naar Japan om er werk te zoeken.

"Maar als ik hier nu al een paar maanden extra zou moeten zitten, dan overleef ik dat ongemak wel", zegt Verleg grinnikend.

Ken je een Flevolander in het buitenland? Of kom je zelf uit Flevoland en verblijf je nu in het buitenland? Dan komen we graag met je in contact. Mailen kan naar rtv@omroepflevoland.nl.

Onze Ambassadeurs