Recept: heerlijke en gezonde ontbijtmuffins

Geschreven door Redactie

Ben jij altijd druk en heb je het liefst jouw ontbijt on-the-go? Dan is de ontbijtmuffin een topper. Het is leuk om te maken, gezond en het smaakt ook nog eens goed. Dit is een recept voor havermout & vanille muffins.

Je hebt nodig: 150 gram havermout, 100 gram speltbloem, 300 ml amandelmelk, 1 vanillestokje, 60 ml honing, 50 gram roomboter of kokosolie, 4 eieren en 1 theelepel bakpoeder.


Zo maak je het:   

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Die de papieren vormpjes in het muffinblik.  

2. Doe de amandelmelk in de steelpan. Schraap het merg uit het vanillestokje en doe het samen met het stokje in de pan. Breng aan de kook.   

3. Giet de vanillemelk over de havermout die je in de beslagkom hebt gedaan. schep goed door en zet het even weg.   


4. Klop de eieren samen met de roomboter en honing in de keukenmachine tot een luchtige massa. Meng beetje bij beetje de speltbloem, bakpoeder en zout met het eiermengsel.   


5. Voeg nu ook de havermout toe en laat de keukenmachine nog even draaien.   

6. Schep het beslag in de muffinvormpjes. Doe ze niet helemaal vol; de muffins komen nog wat omhoog.   


7. Zet ze in de oven voor 35-40 minuten. Tot ze mooi hoog en goud-bruin zijn.   


8. Laat ze afkoelen buiten de oven.   


Als ze afgekoeld zijn, kan je ze opbergen in een afsluitbare bak. Als je dan weggaat, kan je er eentje uitpikken en meenemen. Een ideaal ontbijtje voor de niet-ochtendmensen en altijd-druk-mensen onder ons!   



Onze Ambassadeurs