Bouwhoogte seniorenflat Waterwijk toch aangepast

Geschreven door Redactie

Het nog te bouwen seniorencomplex Waterstate in de Almeerse Schelvisstraat wordt vier in plaats van vijf verdiepingen hoog.

Dat is althans het voorstel van het stadsbestuur aan de gemeenteraad, die er binnenkort over vergadert. De gemeente komt daarmee omwonenden tegemoet die zich al ruim een jaar verzetten tegen de hoogte van het gebouw voor hun deur.


De onrust in de Schelvisstraat ontstond toen een buurtbewoner bij toeval de nieuwbouwplannen ontdekte. Een aantal mannen was het lege grasveld voor zijn deur aan het meten. Tot zijn schrik kwam er een plan boven water waarin een flat wordt gebouwd die afwijkt van het bestemmingsplan; een appartementencomplex van 15 meter hoog.


De buurt wist dat er ooit iets gebouwd zou worden op het stuk groen, maar niet dat dit gebouw zo hoog zou worden. Na de ontdekking werden er handtekeningen verzameld en kwam het onderwerp op de politieke agenda. De wethouder hield toen stug vol dat er niets aan de bouwhoogte veranderd kon worden. Daar komt de gemeente nu op terug.

Onze Ambassadeurs