Joshua Smits ‘De 4 Linden Makelaardij’ Man of the Match

Geschreven door Redactie

Joshua Smits kan met een tevreden gevoel terugkijken op de wedstrijd tegen De Graafschap.

De 26-jarige sluitpost keepte een goede wedstrijd, waardoor Almere City FC een punt overhield aan het duel in Doetinchem. De goalie werd terecht gekozen tot ‘De 4 Linden Makelaardij’ Man of the Match. 

Een spannende wedstrijd op de Vijverberg eindigde vrijdag in een 0-0 eindstand. Almere City FC kreeg goede mogelijkheden op de openingstreffer, maar een doelpunt bleef uit. Aan de andere kant van het veld kregen ook de Superboeren kansen om op voorsprong te komen. Mede door een uitstekend keepende Joshua Smits wist City voor de tweede keer dit seizoen de nul te houden in de competitie. 

Dat de Flevolanders geen doelpunt tegen kregen op bezoek bij De Graafschap is al een prestatie op zich te noemen. De ploeg van Mike Snoei wist namelijk in de eerste acht wedstrijden al zeventien keer het net te vinden. Smits ziet dan ook progressie in de ontwikkeling van het team. ,,We lieten bij vlagen goed voetbal zien en de jongens gingen voor elkaar door het vuur. Ik heb mijn taak volbracht om de ballen tegen te houden, daar sta ik immers voor.’’ 

Ondanks de ‘’clean sheet’’ overheerst toch gevoel dat er meer in zat voor de ploeg van Robert Molenaar. ,,Als je gelijk speelt op bezoek bij de Superboeren kun je tevreden zijn. Maar als je naar het spelbeeld kijkt waren er genoeg kansen om met een overwinning van het veld te stappen’’, zegt Smits. 

Foto: Ron Baltus / sportshots.pro

Onze Ambassadeurs