Getergde Tobiasen: ‘Wij willen play-offs winnen’

Geschreven door Redactie

Ad-interim trainer Ole Tobiasen verwacht dat zijn ploeg Almere City FC in de eerste ronde van de play-offs te sterk zal zijn voor Cambuur Leeuwarden: “ We hebben er alle vertrouwen in.

Het kan alle kanten op morgen, maar het gaat over twee wedstrijden. Dinsdag zijn wij een ronde verder.” De Almeerders spelen vrijdagavond eerst de uitwedstrijd in Leeuwarden, dinsdag volgt de return in Almere.


Vorige week vrijdag liet Almere City FC een unieke kans liggen om bij de eerste 6 ploegen van de Keuken Kampioen Divisie te eindigen en zodoende de eerste ronde van de play-offs over te slaan. De Almeerders hadden aan een punt genoeg tegen de Amsterdamse beloften, maar verloren met 8-0 van de nummer 11 van de ranglijst. Tobiasen wil niet meer herinnerd worden aan die pijnlijke nederlaag: “Het gaat nu niet om Jong Ajax. Ik kijk niet terug nu, dat is passé. Wij willen nu gewoon de play-offs winnen en dat begint morgen”.


De Deense oefenmeester kan vrijdagavond tegen Cambuur geen beroep doen op Ilias Alhaft, Tim Receveur, Joedrick Pupe en Jergé Hoefdraad. Zij kampen allen met blessures. Routinier Niek Vossebelt is voor één wedstrijd geschorst n.a.v zijn rode kaart tegen Jong Ajax.


Clubtopscorer James Efmorfidis twijfelgeval

Ook het meespelen van clubtopscorer James Efmorfidis is twijfelachtig. De Griek ontbrak donderdag op de training. Trainer Ole Tobiasen wilde donderdag niet precies zeggen wat er met Efmorfidis aan de hand is: “Hij heeft een lichamelijk probleem, maar ik verwacht dat hij gewoon speelt tegen Cambuur”.

Onze Ambassadeurs