Landskampioen O21 verliest laatste wedstrijd en mist promotie

Geschreven door Redactie
Landskampioen O21 verliest laatste wedstrijd en mist promotie Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

Het is Almere City FC O21 niet gelukt om na de landstitel ook promotie naar de Tweede Divisie te bemachtigen. Woensdag werd Jong FC Volendam nog met 1-0 verslagen, maar zaterdag eindigde de return in 3-0 voor de vissersdorpelingen. Daardoor spelen de Volendammers volgend jaar in de Tweede Divisie, terwijl City O21 in de Eredivisie voor O21-teams blijft.

In het Kras Stadion begint Jong FC Volendam gelijk beter aan de wedstrijd met een aantal gevaarlijke corners. Riley Reemnet sticht namens City ook gevaar met een schot op doel, maar de openingstreffer na een kwartier is voor de thuisploeg. Koen Blommestijn kopt de bal binnen en trekt de stand over twee wedstrijden gelijk. Vlak voor rust nemen de Volendammers de leiding dankzij een rake rebound van Tayrell Wouter.

Het is diezelfde Wouter die na een schandalige tackle op Ezra Hoogenboom – te laat, van achter en met een gestrekt been – met rood kan gaan douchen na een goed uur. Het staat dan al 3-0, Blommestijn had even daarvoor opnieuw raak geprikt, maar de rode kaart zorgt voor nieuwe hoop in het Almeerse spel.

Toch blijkt het zo’n dag te zijn waarop de bal er niet in wil. Joshua Zimmerman krijgt kansjes, waaronder één hele grote na een fout achterin bij Jong FC Volendam, maar de buitenspeler krijgt hem niet langs de keeper. Ook Jochem Ritmeester van de Kamp, Mitchi Huijsman en Tyrese Noslin komen nog in de buurt van een treffer, maar de eindstand verandert niet meer.

Het betekent een vreemd einde van een absoluut historisch seizoen voor de Almeerse beloften. Daarin werden de najaarstitel én de algehele landstitel gewonnen, dat laatste na een zege op Feyenoord in Rotterdam. De teleurstelling van de gemiste promotie zal dan ook op niet al te lange termijn weer plaatsmaken voor trots, het enige gevoel dat bij dit seizoen past.

Voor een aantal spelers start binnenkort de voorbereiding van het eerste elftal alweer. Een deel van het oefenschema is inmiddels bekend, kijk hier om te zien wanneer er wedstrijden op de planning staan. Spoedig volgt ook de aankondiging van wedstrijden van de O21.






Onze Ambassadeurs