Tactus verslavingszorg: spanning oplossen met een joint geen goed idee

Geschreven door Redactie

De coronacrisis is voor veel mensen een lastige tijd, maar om dat op te lossen met een joint is geen goed idee. Dat zegt Laurence de Lacouture, preventiewerker bij Tactus Verslavingszorg.

"Er zitten nadelen aan wietgebruik. Je denkt dat je er ontspannen van wordt, maar je kunt er ook wel angstig en psychotisch van worden", legt De Lacouture uit. "Het kan je stemming versterken. Dus ben je blij, dan word je nog blijer. Maar ben je boos en verdrietig, dan kan dat erger worden."

Signalen

Voor de omgeving zijn er verschillende signalen waaraan je merkt of iemand blowt. De Lacouture: "Het eerste signaal is vaak rode ogen, maar dat hoeft niet zo te zijn." Er kunnen ook andere signalen zijn, zoals zonlicht niet kunnen verdragen of praten alsof iemand een droge mond heeft. Ook veel zout of zoetigheid eten kan een signaal zijn. "Je merkt ook dat iemand wiet heel erg goedkeurt of dat ie zelf wietbladeren gaat tekenen", aldus De Lacouture.

Ga het gesprek aan

"Het gebruik kan zorgelijk worden als school- of werkprestaties er onder gaan lijden", zegt De Lacouture. "Ga vooral in gesprek met elkaar."

Tactus verslavingszorg heeft een advieslijn waar je terecht kunt met vragen, voor jezelf of voor iemand in je omgeving: 088- 382 28 87

Onze Ambassadeurs