Humanitas Zomermaatje helpt gezinnen

Geschreven door Redactie

Veel Almeerse gezinnen kunnen deze zomer niet op vakantie. Voor gezinnen die het om verschillende redenen toch al moeilijk hebben, kan zo’n zomerperiode best zwaar zijn. Ben of ken jij iemand die wel wat hulp kan gebruiken deze zomervakantie? 

Humanitas Almere kan in juli en augustus zorgen voor een Zomermaatje. 

Wat is een Zomermaatje? 

Een Zomermaatje is een getrainde vrijwilliger die minstens eenmaal per week op stap gaat met een kind/jongere of met het hele gezin. Ouders kunnen ook hun verhaal kwijt bij de vrijwilliger als ze daar behoefte aan hebben en de vrijwilliger denkt waar nodig mee. 

Corona-proof 

Natuurlijk verloopt het contact tussen de vrijwilliger en het kind of het gezin helemaal volgens de RIVM richtlijnen. Als een kind of gezin zich (nog) niet comfortabel voelt bij ‘live’ afspreken, is er ook de mogelijkheid om online contact te hebben met een Zomermaatje en bijvoorbeeld online samen spelletjes te spelen.  

Aanmelden of meer informatie? 

Wil je een kind of gezin aanmelden die het fijn vindt om een Zomermaatje te krijgen? Of zou je zelf Zomermaatje willen worden voor een kind, jongere of gezin? Ook als je een of meer weken op vakantie bent, kan dat! Voor meer informatie kun je mailen naar jeugdengezin.almere@humanitas.nl of bellen met Suzanne: 06 – 22323357. Je bent van harte welkom! 


Onze Ambassadeurs