Live-muziek: het kan weer!

Geschreven door Redactie

Poppodia Corneel en De Kubus organiseerden dit weekend voor het eerst sinds de coronacrisis weer een live-optreden.

Met de nodige maatregelen en een maximum van 30 bezoekers trapte gisteren de swingende ska-band The Approachers af in Lelystad. Ook Poppodium De Meester in Almere vierde de heropening van haar zalen. Daar verzorgde Sandra van Nieuwland een intiem optreden. 

Live-optredens in coronatijd blijken wel even wennen te zijn. In de zalen van Lelystad en Almere was gekozen voor een 'jazzlounge opstelling'. Kleine tafeltjes met stoeltjes en borrelnootjes. Aan de bezoekers werd bij binnenkomst gevraagd of ze gezond waren en deze moesten hun handen wassen. Looppaden leidden het publiek vervolgens naar hun plek. En daar moesten ze blijven zitten. 

Dansmuziek 

Eén van de bandleden in Lelystad vraagt zich van te voren af, of mensen zich echt wel aan de regels gaan houden, 'want ska-muziek is natuurlijk echte dansmuziek.' Maar zodra de band, The Approachers, begint wordt duidelijk dat dat heel goed kan. Knikkende hoofden worden al snel tappende voeten en dan toch ook schuddende heupen. Zij het zittend. 

"Dit is wat het is op dit moment," zegt Susan van Woensel, vrijwilligerscoördinator van Corneel. Het poppodium heeft zelf een te kleine zaal. In samenwerking met de organisatie van De Kubus konden ze op hun locatie alsnog een concert organiseren voor dertig bezoekers. Even wennen, bekent Van Woensel, "maar de zaal ziet er fantastisch uit en het is zo geweldig dat dit weer kan."  

Krappe beurs 

Lucratief is het nog niet, vertelt Zamyra Altman van Corneel na afloop van het concert. "Een ruimte is berekend op een bepaalde capaciteit. Dat komt op deze manier natuurlijk niet uit." Maar aan haar glunderende gezicht te zien, mag dat de pret niet drukken. "Dit is waar we goed in zijn, dit is wat we willen doen. Dus dan maar met een krappe beurs."  

Ook Poppodium De Meester in Almere houdt de moed erin. Wel sluit het podium binnenkort weer, vanwege het zomerreces.

Onze Ambassadeurs