Moordverdachte wil geen advocaat

Geschreven door Redactie

De strafzaak tegen een 50-jarige van moord verdachte Almeerder is uitgesteld omdat hij niet wilde worden bijgestaan door een advocaat. De rechtbank vond dat een slecht idee, omdat de man mogelijk een psychische stoornis heeft.

De Almeerder zou op 5 juli vorig jaar een 29-jarige man hebben doodgestoken in de Warmoesstraat in Amsterdam. Hij zou eerder die dag ook in Almere al iemand met een mes hebben bedreigd. De man heeft nog niets gezegd over de beschuldigingen. Hij is wel onderzocht in het Pieter Baan Centrum, dat tbs adviseert.

De strafzaak zou deze week inhoudelijk worden behandeld, maar de Almeerder weigerde te antwoorden, ook op de vraag naar zijn naam. Zijn raadsman vertelde dat hij ook geen advocaat meer wilde. De rechtbank moet in zo'n geval onderzoeken of de verdachte begrijpt wat er gebeurt en geen last heeft van een stoornis. Uit het tbs-advies van het Pieter Baan Centrum leidt de rechtbank af dat de Almeerder inderdaad last heeft van een stoornis.

De raadslieden van de nabestaanden verzetten zich tegen het uitstel, maar de rechtbank vond toch dat de Almeerder eerst een nieuwe advocaat moet krijgen. Die moet zich eerst inlezen. De zaak wordt daarom pas over drie maanden hervat.

Onze Ambassadeurs