Verkeersdrukte gaat weer naar gebruikelijke niveau

Geschreven door Redactie

Rijkswaterstaat merkt dat de drukte op de Nederlandse wegen langzaam weer toeneemt. 

De drukte op de snelwegen zit zelfs weer op het niveau van voor de coronacrisis in sommige provincies. Gemiddeld genomen ligt de verkeersintensiteit, oftewel het aantal auto's of voertuigen dat een bepaald punt passeert, nu op 90 procent van het gebruikelijke niveau. 

De files die er staan worden bijna zonder uitzondering veroorzaakt door pechgevallen en ongelukken. Wel ziet Rijkswaterstaat dat de ongevallen nu zwaarder zijn en tot meer vertraging leiden. Dat duidt erop dat het inderdaad weer drukker op de weg is. 

Of de verkeersintensiteit zal blijven toenemen, kan Rijkswaterstaat niet zeggen. 


Onze krant nog niet ontvangen?