Lidl voorlopig enige supermarkt in Oosterwold

Geschreven door Redactie

De Lidl blijft voorlopig de enige grote supermarkt die zich in de Almeerse wijk Oosterwold kan vestigen. De gemeenteraad heeft dit via een zogenoemd voorbereidingsbesluit geregeld.
 

Met zo'n besluit kunnen aanvragen voor omgevingsvergunningen worden
aangehouden, die anders op grond van het geldende bestemmingsplan wel zouden moeten worden verleend. 

De gemeente Almere is bang dat meerdere grote supermarkten zich in de buurt van de snelwegen in Oosterwold willen vestigen. Er liggen al twee aanvragen van supermarktketens. De gemeente is tegen de komst van nieuwe supermarkten. Die zouden teveel concurreren met supermarkten in Almere Buiten en met supermarkten die gepland staan in Almere Hout.

Veel partijen vinden dat eigenlijk ook de wijkbewoners moeten meepraten over het aantal winkels. Maar het opstarten van zo'n procedure zou te veel tijd kosten. In de tussentijd zouden winkels zich al in de wijk kunnen vestigen. Daarom stemden op de PVV na alle partijen in met het besluit.

De gemeente heeft nu een jaar de tijd om het bestemmingsplan aan te passen en inwoners alsnog te raadplegen.

Onze Ambassadeurs