Preventief fouilleren op messen nu mogelijk op overlastgevende plekken

Geschreven door Redactie

De gemeente Almere gaat de komende zes maanden preventief fouilleren op overlastgevende plekken. Dat heeft de gemeenteraad met de kleinst mogelijke meerderheid (23-22) besloten.

Tijdens de politieke markt dienden PVV, VVD, SP en Leefbaar Almere een motie in om het fouilleren mogelijk te maken. Aanleiding is het toenemende gebruik van wapens onder jongeren. De afgelopen tijd was er een forse toename te zien van steekincidenten waarbij jongeren betrokken waren. De politieke partijen willen die ontwikkeling een halt toe roepen.

Burgemeester Franc Weerwind heeft van de raad de bevoegdheid gekregen om gebieden aan te wijzen waar preventief fouilleren mogelijk wordt. Een voorstel om ook op scholen te fouilleren werd ingetrokken. Weerwind gaat  hierover nu met schoolbesturen in gesprek. Mogelijk dat later preventief fouilleren daar toch mogelijk wordt.

De gemeenteraad heeft ook besloten tot een wapeninleveractie in Almere. Elk wapen dat ingeleverd wordt draagt bij aan een veiligere samenleving, zo stellen de indieners van de motie PVV en SP. Wanneer die actie plaatsvindt is niet bekend. 

Onze Ambassadeurs