Nieuw buscontract Flevoland kan nog twee jaar duren

Geschreven door Redactie

Het kan één tot misschien wel twee jaar duren voordat er een nieuw contract voor het streek- en stadsvervoer voor Flevoland kan worden afgesloten, mocht het contract met Keolis worden ontbonden.
 Overijssel, Flevoland en Gelderland besloten gisteren om het contract met Keolis in te trekken, omdat het vervoersbedrijf bij de aanbesteding heeft gefraudeerd. Keolis heeft twee weken de tijd om in beroep te gaan. Eind juli of begin augustus nemen de drie provincies een definitief besluit. Keolis zou in december het streekvervoer in Overijssel overnemen, vanaf september volgend jaar het stadsvervoer in Lelystad en in 2023 het streekvervoer in Flevoland en Gelderland. 


De provincies zeggen, dat doorgaan met de verliezers van de vorige aanbesteding niet ideaal is. "Zonder in detail in te gaan op de verschillen tussen de inschrijvingen kan worden gezegd dat de andere inschrijvingen op de concessie IJssel-Vecht vervoerskundig voor de reiziger beduidend minder aantrekkelijk zijn dan de winnende inschrijving van Keolis", aldus de brief van Overijssel. 


Optie 2 is de aanbesteding over te doen. De provincies zullen dan hetzelfde pakket aanbieden en daar kunnen alle vervoersbedrijven op bieden, dus ook Keolis. Dit moet zijn afgerond voor december 2022, want een noodconcessie mag maximaal twee jaar geldig zijn. Dit probleem speelt het meest in bepaalde delen van Overijssel en Gelderland. Mogelijk kan één van de eerder afgevallen vervoerders toch inspringen. Bij een noodconcessie blijft de huidige dienstregeling bestaan en kunnen de werknemers in dienst blijven. 


I

Onze Ambassadeurs