Zorgen over uitbraak in Idlib (Syrie) na eerste coronageval

Geschreven door Redactie

Hulpverleners zijn bezorgd dat het eerste corona-geval in de Syrische provincie Idlib een voorbode is van een grote uitbraak van het virus. In de provincie, de laatste die nog in handen is van rebellenbewegingen, leven veel mensen op een kleine oppervlakte en heerst er veel armoede. Met name door de slechte omstandigheden in de vluchtelingenkampen zijn er veel zorgen over een uitbraak. 

Het virus dook vandaag voor het eerst op in Idlib toen een arts in het ziekenhuis Bab al-Hawa een test liet doen en positief bleek. Omdat hij als hulpverlener veel contact heeft met mensen, wordt ervan uitgegaan dat hij niet de enige is die besmet is. Voorlopig is hij het enige positieve geval. Hij en zijn directe omgeving zijn in zelf-isolatie gegaan. Het ziekenhuis is tijdelijk dicht. 

In Idlib zijn ongeveer 3 miljoen mensen. Ongeveer 1,1 miljoen mensen leven er in tenten en de gezondheidszorg functioneert er nog maar nauwelijks. Al voor de pandemie uitbrak waren honger en ziekte er aan de orde van de dag. 
Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?