10 tips om gelukkig te worden!

Geschreven door Vivo Somnis

Wat is geluk, hoe word ik gelukkig? Het zijn vragen die de mensheid zich al eeuwen afvraagt en kennelijk is daar niet een eenvoudig antwoord op te bedenken. Geluk heeft ook voor iedereen weer een andere betekenis, voor de één gaat het om geld, de ander ervaart gezondheid als geluk en weer een ander wordt gelukkig door anderen te helpen. 

Eén ding is echter zeker, geluk kun je alleen maar van binnenuit voelen. Dat betekent eigenlijk dat jij bepaalt of je gelukkig bent of niet. Dat klinkt wel heel kort door de bocht, maar als jij je niet gelukkig voelt... dan ben je het ook niet! En dus ook... als jij je gelukkig voelt dan ben je dat ook!

Om je te helpen hebben we hier 10 tips op een rij gezet die jou kunnen helpen om gelukkig te worden:

 1. Leef elke dag alsof deze fantastisch is:
  een positieve houding trekt positiviteit aan;
 2. Begin met een glimlach zodra je wakker wordt:
  je voelt jezelf beter als je lacht. Probeer maar eens lachend chagrijnig te zijn, dit is niet te doen;
 3. Wees dankbaar voor wat je wel hebt:
  door dankbaar te zijn voor wat je hebt gaat je aandacht ook uit naar alles wat je hebt. Hierdoor richt je je niet op wat je niet hebt;
 4. Leef in het nu:
  het heeft geen zin om naar het verleden te kijken, hier kun je niets meer aan doen. Naar de toekomst kijken helpt ook niet, daar kun je nu ook niets veranderen. Het enige moment waar jij wel iets aan kunt veranderen is NU;
 5. Neem iedere dag tijd voor jezelf:
  onze dagen zijn hectisch, hierdoor hebben we vaak het gevoel dat we alleen maar aan het haasten zijn. Reserveer dan ook bewust tijd voor jezelf, ga lekker lezen, maak een wandeling, geniet van een meditatie. Dit is jouw tijd, helemaal voor jezelf;
 6. Gebruik positieve woorden in je gesprekken:
  om gelukkig te zijn moet je vooral de negativiteit uit je leven uitbannen. Daarom is het belangrijk om het vooral over de positieve dingen te hebben, dit voorkomt dat je zelf negatief wordt;
 7. Wees aardig tegen iedereen:
  door aardig te zijn krijg je zelf ook minder negativiteit over jou heen. Het is namelijk erg moeilijk om onaardig te doen tegen aardige mensen;
 8. Durf te dromen:
  wanneer je grote dromen hebt kun je ook veel bereiken. Ga hierbij tot het uiterste, visualiseer zonder de beperkingen. Door dit te dromen wordt er iets in jou geactiveerd om ze te realiseren;
 9. Ga om met mensen die jou blij maken:
  zorg dat de mensen waar je mee omgaat jou ook echt een goed gevoel geven. Mensen waar je geïrriteerd van raakt, die jou kleineren of waar je gewoon echt geen plezier mee kunt hebben zijn echt zonde van je tijd. Het is veel fijner om met leuke mensen om te gaan;
 10. Relativeer wat er gebeurt in je leven:
  er gebeuren altijd mooie, maar ook vervelende dingen in het leven. Deze dingen kun jij niet veranderen, maar je kunt wel bepalen hoe je er zelf mee omgaat. Probeer de gebeurtenissen te relativeren, en blijf er vooral niet te lang in hangen!


Onze Ambassadeurs