Gezocht: senioren die op huisdier willen passen

Geschreven door Redactie

Stichting OOPOEH is op zoek naar Flevolandse 55-plussers die af en toe gezelschap van een oppashond willen. De stichting bemiddelt tussen baasjes die een vertrouwde oppas zoeken en ouderen die graag de gezelligheid van een dier willen, maar niet de dagelijkse zorg.

OOPOEH staat voor Opa's en Oma's Passen Op een Huisdier. Jeanette van Hoff en Ali Hendriks uit Almere zijn tevreden koppelpartners. Ali zorgt drie dagen in de week met veel plezier voor de hond van Jeanette.

Voordeel voor baas en oppas

De 78-jarige Ali Hendriks woont alleen. Ze heeft lang zelf honden gehad. Toen haar eigen hond doodging, vond ze het vanwege haar leeftijd niet verstandig een nieuwe hond te nemen. Daarom is de oppasconstructie voor haar een uitkomst. Oppashond Beer is dol op haar en dat vindt zijn baas Jeanette van Hoff erg fijn.

Van Hoff is alleenstaand en werkt in de zorg in Huizen. Zonder Ali’s hulp had ze haar hond moeten wegdoen. Een uitlaatservice is voor haar te duur. Nu betaalt ze alleen een kleine vergoeding aan de stichting OOPOEH. Die gebruikt het geld om nieuwe matches te maken en om uitjes te organiseren. De stichting heeft nu in Flevoland 28 hondenbazen en maar 18 oppasadressen, er is dus plek voor zeker tien nieuwe oppassers.

Onze Ambassadeurs