71-jarige gehandicapte zat ruim een uur vast in de wc bij het stadhuis

Geschreven door Redactie

De 71-jarige Karin Hagendoorn had maandag 7 januari een angstig moment op het toilet van het stadhuis in Almere.

De vrouw uit Verzetswijk is gehandicapt, zij kon haar rolstoel niet meer voor- of achteruit krijgen. 

Het toilet zou volgens het bordje aan de muur geschikt zijn voor gehandicapten. Volgens Karin is dit niet waar, bij het open doen van de deur komt zij al in de problemen. Nadat Karin zichzelf 7 januari weer terug in haar rolstoel wurmde kon zij niet meer bij het slot. Haar rolstoel kon niet draaien en daarom kwam zij er niet bij, ze kon geen kant op.

Een uur zat de Almeerse opgesloten, hoe hard zij ook vroeg om hulp er was geen gehoor. Uiteindelijk heeft zij met al haar kracht zelf de deur open gekregen. Na heel wat tijd is het gelukt en heeft zij huilend haar verhaal tegen een bewaker verteld. Karin wil goed begaanbare gehandicapten wc's."

 


Onze krant nog niet ontvangen?