Academy-spelers trainen mee bij hoofdmacht

Geschreven door Redactie

De hoofdmacht van Almere City FC is begonnen aan de tweede week van de voorbereiding op het seizoen 2020/2021. Daarin zijn twee nieuwe talentvolle spelers uit onze Onder 21 aangesloten bij de A-selectie. Nadat vorige week Riley Reemnet en Levi Bouwense al mee trainden bij het eerste elftal, kwamen Ayouba Kosiah en Jeffrey Puriel daar deze week bij.

,,Dat is natuurlijk alleen maar positief”, reageert Hedwiges Maduro, hoofdtrainer van Almere City O21. ,,Het zijn allemaal gretige jongens, die nu de kans krijgen om zich ook bij de hoofdmacht te laten zien. De staf van de A-selectie was afgelopen zaterdag ook aanwezig bij onze eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Dat toont aan dat er veel oog is voor de jeugd. Ik geniet van de nauwe samenwerking tussen O21 en het eerste elftal.”

Ayouba Kosiah is volgens Maduro een sterke spits. In de oefenwedstrijd tegen Sporting Almere (0-14) was hij driemaal trefzeker. Jeffrey Puriel wordt door de oefenmeester omschreven als een linksbuiten, die sterk is tussen de linies. Beide aanvallers trainden maandagochtend voor het eerst met de A-selectie mee.

Een week eerder sloten Riley Reemnet en Levi Bouwense al aan. ,,Riley is een dynamische tien met veel loopvermogen en Levi is een linker centrale verdediger. Hij heeft een goede trap en inspeelpass, neemt de leiding en heeft bovendien al zijn debuut gemaakt in het eerste elftal van Sparta Rotterdam.”

Maduro geniet ervan dat ‘zijn’ spelers in de voorbereiding mogen ruiken aan het grote werk. ,,Deze jongens staan op de rand van het profvoetbal en doen op deze manier weer nieuwe ervaringen op. Het helpt om de stap vanuit de Academy naar het eerste elftal te verkleinen.”

De eerste oefenwedstrijd van de A-selectie staat aanstaande woensdag op de rol. In Amsterdam wordt om 19.30 uur afgetrapt tegen convenantpartner DWS.Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?