Veiligheidsregio hoopt op goed overleg met boeren over acties

Geschreven door Redactie

De Veiligheidsregio Flevoland hoopt op goed overleg met de protesterende boeren over hun acties komende woensdag 22 juli.

De actiegroep Farmers Defence Force roept burgers op tot een nationale thuiswerkdag en boeren gaan hoogstwaarschijnlijk weer met trekkers de weg op. 

"We gaan lokaal kijken wat wel en niet kan", zegt waarnemend voorzitter van de Veiligheidsregio Jean Paul Gebben die tevens burgemeester van Dronten is. "Vorige week zijn ze hier in Dronten geweest en is er uitstekend overleg geweest tussen de organisatie van de demonstratie en gemeenteambtenaren. Uiteindelijk is de voorzitter van de Veiligheidsregio eindverantwoordelijk, maar dat gaat hier in nauw overleg met de burgemeesters waar de demonstratie plaatsvindt."  

Balans 

Gebben wijst op de lastige balans tussen het recht op demonstratie en het verstoren van de openbare orde. "Ik vind het heel erg belangrijk dat je je stem mag laten horen. Tegelijkertijd mag het geen gevaar opleveren voor anderen. Als de nood aan de man komt, dan moet er ingegrepen worden."

Onze Ambassadeurs