Bermmonument herinnert aan verongelukte motorrijder

Geschreven door Redactie

Motorrijder Pras Guneswaran verongelukte precies een jaar geleden op de Spectrumdreef in Almere Buiten.

Langs die dreef is een bermmonument met knuffels en bloemen, op de plek waar hij overleden is. Het bermmonument wordt onderhouden door familie en vrienden.

Voor Jazz Sewnandan, een van zijn beste vrienden, is de plek erg waardevol, al is moeilijk uit te leggen waarom. "Hier is hij voor het laatst geweest in leven, hier is het gebeurd. Het is een speciale plek", aldus Sewnandan.

Herdenking

Pras Guneswaran was een fervent en bekend motorrijder. Hij was met Sewnandan mede-oprichter van de Almeerse motorclub 036 Ready2Race. Direct na het noodlottige ongeval kwam de motorclub in actie om geld in te zamelen voor de uitvaart. Ook werd er een herdenking georganiseerd. Een stoet motorrijders reed naar de plek van het ongeval waar op die noodlottige dag Guneswaran op zijn motor in botsing kwam met een auto. Uit onderzoek is gebleken dat hij te hard heeft gereden.

Gedenksteen

Woensdag is het precies een jaar geleden en zal er weer herdenking zijn. Ook komt er een gedenksteen langs de Spectrumdreef. Die wordt 15 augustus geplaatst en mag vijf jaar blijven staan.


Onze Ambassadeurs