Jaar cel voor poging neersteken vriend

Geschreven door Redactie

Een 24-jarige Almeerder is veroordeeld tot een jaar cel omdat hij in Friesland een vriend probeerde neer te steken. Tegen de man was 18 maanden cel geëist. 


De Almeerder kreeg vorig jaar op Bevrijdingsdag in het centrum van Leeuwarden ruzie met een vriend. De man was boos omdat hij niet mee mocht rijden op de scooter van de vriend. Hij stak eerst de achterband van de scooter lek en wilde vervolgens de vriend te lijf gaan. Hij haalde verschillende keren uit richting het lichaam en het hoofd van de man. Die kon het mes ontwijken. 


Naast de celstraf kreeg de Almeerder ook een half jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Verder moet hij 333 euro smartengeld betalen aan een agent. De Almeerder schold de politieman tijdens zijn aanhouding uit. Ook bespuugde hij hem en gaf hij hem een knietje tegen het hoofd.