Gemeente Almere: pand moet direct dicht

Geschreven door Redactie

Het levensgevaarlijke gebouw aan de Wisselweg in Almere moet compleet afgesloten worden. De gemeente Almere grijpt in na het zien van beelden die de regionale omroep in het pand heeft gemaakt. Volgens een woordvoerder van de gemeente is de projectleider direct gebeld en moet het pand vrijdag nog dicht zijn.

In het voormalig kantoorpand ontbreekt een deur, daardoor kan iedereen zomaar naar binnen lopen. In het gebouw wonen zwervers en drugsverslaafden. Ook jongeren gaan het pand in om daar rond te hangen. Verslaggevers van Omroep Flevoland constateren dat het levensgevaarlijk is. Bij de trappen ontbreken de relingen en kan je zo meters naar beneden vallen. Verder zijn veel ramen vernield en is het pand bezaaid met glasscherven. Op sommige plekken zitten grote gaten in de betonnen vloer waar je meters diep in kan vallen.

Het voormalige kantoor is 7.200 vierkante meter groot en is gekocht door Van der Valk Investments. Het is nog onduidelijk wat het bedrijf met het pand wil gaan doen. De gemeente Almere laat weten dat het pand is opgenomen in de gebiedsvisie van het station.

Onze Ambassadeurs